Хроніки дерибану. У «дочки» «Нафтогазу» поцупили і «розпиляли» 37 млн

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 12.06.2013 22:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20873

Посадові особи приватного підприємства намагалися заволодіти 37 млн гривень ДК «Укртрансгаз» - дочірнього підприємства НАК «Нафтогаз України».

Під час перевірки дотримання та застосування законів при проведенні процедур закупівель за держкошти в ДК «Укртрансгаз» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» з´ясувалося, що в листопаді 2011 року посадові особи одного з суб´єктів господарської діяльності,«діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою заволодіння грошовими коштами ДК «Укртрансгаз», перерахованими як передоплату, склали документи, в які внесли завідомо неправдиві відомості про придбання обладнання та виконання його монтажу, а також виконання інших робіт на загальну суму більше 37 млн грн».

За словами начальник управління ГПУ Артема Єременка, також з´ясувалося, що насправді зазначені в актах роботи не виконувалися, а устаткування не поставлялося.

У подальшому частину з цих коштів у сумі понад 18 млн грн були перераховані на рахунки інших суб´єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності. Даними діями ДК «Укртрансгаз» було завдано збитків на вказану суму.

За результатами перевірки Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення), ч.5 ст.191 КК України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.