Космонавт Леонов розповів, як насправді загинув Гагарін

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.06.2013 19:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20884

Відомий космонавт Олексій Леонов заявив, що Гагарін загинув через необережний маневр пілота іншого літака.

Перший космонавт Юрій Гагарін

За словами Леонова, фатальним став маневр, здійснений винищувачем Су-15, який перебував в районі тренувального польоту літака з екіпажем Серьогіна-Гагаріна.

"20 років я боровся, щоб розповісти правду про загибель Юрія Гагаріна. В офіційному (висновку про загибель) написали, що літак (Гагаріна) зробив різкий маневр, пов’язаний з відворотом, увійшов у штопор і під час цього зіткнувся із землею. Екіпаж загинув. Маячня!", - заявив Леонов.

Інформацію про трагічну подію Леонов отримав з раніше засекречених висновків комісії, що займалася розслідуванням загибелі Юрія Гагаріна.

"Насправді все було інакше: 27 березня 1968 року під час пілотування літака (з екіпажем Серьогін-Гагарін) у цьому самому районі несанкціоновано опинився інший літак: Су-15, що виконував політ з аеродрому Жуковський", - розповів космонавт.

Леонов зазначив, що пілот винищувача порушив режим польоту, "спустився до висоти 450 метрів - а я це знаю, оскільки розмовляв зі свідками - на форсажі пішов на свій ешелон і на відстані 10-15 метрів у хмарах, пройшовши поруч із Гагаріним, перевернув його літак, загнав у штопор, точніше, у глибоку спіраль на швидкості 750 кілометрів на годину. Літак (Гагаріна) здійснив півтора витка і на виведенні (зі штопора) зіткнувся із землею".

За його словами, це вже не версія, а справжня причина загибелі першого космонавта планети.

Причому космонавт не розкрив імені пілота Су-15. За словами Леонова такими були умови розголошення інформації про обставини загибелі Гагаріна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.