Опозиція провела акцію «Вставай, Україно!» у Миколаєві

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.06.2013 22:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20887

Від шести до восьми тисяч жителів Миколаєва та області зібралися на мітинг в рамках загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!».

Мітинг відбувся біля Каштанового скверу Миколаєва, повідомила прес-служба «Батьківщини».

Перед початком акції голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив журналістам, що Миколаївщина підтримала Об’єднану опозицію на виборах 2012 року: «Миколаївщина активно підтримує зміни в країні. І саме тут в 132 окрузі у нашого депутата Аркадія Корнацького цей режим - Віктор Янукович і голова місцевої адміністрації, - зухвало вкрали перемогу і мандат депутата Верховної Ради».

Він підкреслив, що Партія регіонів, знаючи, що програє вибори, не хоче призначати вибори у «проблемних» округах, серед яких і 132-й: «У них і основна ідея – призначити вибори на серпень, коли всі у відпустках, коли неможливо запросити іноземних і українських спостерігачів, змобілізувати наш актив».

«Ми вважаємо, що всі вибори повинні відбутись 27 жовтня поточного року. У тому числі й вибори миколаївського міського голови. Вважаю за необхідне, щоб опозиція висунула єдиного кандидата на посаду мера Миколаєва», - підкреслив Яценюк.

Виступаючи на мітингу очільник ВО «Свобода» наголосив, що режим Януковича поширює брехню для того, аби приховати свої бандитські дії. В«лада, щоби приховати свої злочини проти нації та держави, яка перебуває на грані дефолту, вигадала міти про «фашизм», який, виявляється, полягає в україномовності, відстоюванні законности й народовладдя, у боротьбі проти соціяльної українофобії режиму Януковича», – підкреслив Тягнибок, повідомила прес-служба «Свободи».

"«Регіонали при владі вже більше трьох років, мають «карткову» більшість у парламенті, сформували виконавчу владу, однак їхнє «пакращєння» вилазить Україні боком. Як ніхто, на собі це відчули жителі Миколаївщини, – зазначив націоналіст. – У краї, де Партія регіонів має абсолютну владу, – одна з найгірших демографічних ситуацій. Тут процвітає безробіття і скорочується кількість населення. На Миколаївщині чи не найбільша заборгованість із зарплат. За останній рік в області закрито 15 фельдшерсько-акушерських пунктів, 3 пологових будинки, 1 лікарню. Люди їдуть за десятки кілометрів, аби отримати медичну допомогу. Як результат – у краї на рівні з Донецькою областю один із найвищих показників дитячої смертности». - наголосив Тягнибок.

Він акцентував на тому, що і промислова, і сільськогосподарська галузі Миколаївщини нині перебувають у занепаді. «Сьогодні обсяги сільськогосподарського виробництва зменшилися на 9%, будівельних робіт – на 22%, зменшуються виробничі потужності, припинено надходження іноземних інвестицій. То як же тут керує ПР? Відповідь одна – фашистськими методами!» – наголосив лідер «Свободи».

Тягнибок запевнив: опозиція має чіткий план, як подолати свавілля режиму та усунути його від влади, але цього можна досягнути лише за підтримки народу: «Ми переможемо не тільки в Києві, але й у Миколаєві, Чернівцях, по всій Україні. Наша боротьба завершиться тотальною перемогою. Постане Україна без холопа і без пана!».

Перед початком акції опозиція повідомляла, що міліція традиційно перешкоджає проїзду громадян на мітинг протесту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.