Те, що відбувається зараз у Росії, є посмертною гримасою Радянського Союзу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.06.2013 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20888

Заперечувати факт наявності політичних в’язнів у Росії неможливо.

Про це у черговому числі журналу «Український тиждень» пише депутат Європарламенту від Литви Леонідас Донскіс.

«Те, що відбувається зараз у Росії, є посмертною гримасою Радянського Союзу – важко назвати це якось інакше. 6 червня 2013 року в Москві стартував ганебний судовий процес у так званій Болотній справі: 12 російських громадян звинувачують у нападі на поліцейських на Болотній площі російської столиці», – пише він.

Донскіс відзначає, що 6 травня 2012-го 70 тис. протестувальників дістали дозвіл на проведення акції протесту проти фальсифікації виборів президента РФ. А далі почалися провокації, правоохоронці били людей, а тоді заарештували тих, хто чинив опір силовим методам, які застосовувалися щодо мирних громадян.

«Незалежно від того, що скажуть у Кремлі, неможливо заперечувати факт наявності політичних в’язнів у Росії», – переконаний він.

«Немислимо уявити щось подібне за Боріса Єльцина, навіть якби він не дожив до великих надій на ліберал-демократію в РФ, що поширилися після розпаду СРСР. Усім відомо, що він не спромігся подолати повсюдну корупцію та несправедливість у країні, однак це не виправдовує його наступника Владіміра Путіна, який знищив демократію та інакодумство», – наголошує Донскіс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.