Генасамблея ООН підтвердила, що Абхазія і Південна Осетія - частини Грузії

Автор/джерело -  © “Дзеркало тижня. Новини”



Дата публiкацiї - 14.06.2013 01:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20889

Резолюція ООН підтверджує «неприпустимість насильницької зміни демографічної ситуації в регіоні». Абхазія і Південна Осетія в резолюції називаються частиною Грузії.

Генасамблея ООН підтвердила територіальну цілісність Грузії

Генеральна асамблея ООН прийняла винесений на голосування Грузією проект резолюції Абхазії і Південної Осетії, присвячений проблемі біженців і переміщених осіб і цих країн. За резолюцію проголосували 62 країни, проти - 16, зокрема, Росія. Ще 84 держави утрималися.

Документ, що не має юридично зобов’язуючого характеру, "підтверджує неприпустимість насильницької зміни демографічної ситуації в регіоні", вказуючи також на необхідність розробки графіка для добровільного, безпечного і безперешкодного повернення в свої будинки всіх внутрішньо переміщених осіб і біженців, яких зачепив конфлікт у Грузії". При цьому Абхазія і Південна Осетія в резолюції називаються частиною Грузії.

Документ також закликає "всіх учасників женевських дискусій активізувати свої зусилля зі встановлення міцного миру, домовитися про більш ефективні заходи зміцнення довіри і негайно вжити заходів щодо забезпечення поваги прав людини та створення сприятливих у плані безпеки умов для повернення внутрішньо переміщених осіб і біженців.

У поданій до засідання ГА доповіді генсек всесвітньої організації Пан Гі Мун закликав учасників переговорів продовжувати діалог і розширювати гуманітарне співробітництво.

Пан Гі Мун повідомив, що з моменту закінчення конфлікту в свої будинки повернулися понад 100 тисяч жителів, у той час як ще 20272 людини залишаються переміщені.

Серед іншого він констатував, що зміна уряду в Грузії не позначилася на наданні гуманітарної допомоги біженцям.

За резолюцію проголосували 62 країни, проти - 16 (на колажі)



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.