Про здачу української труби домовилися Янукович з Фрадковим

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.02.2007 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2089

Принципові домовленості про можливий допуск українських компаній до видобутку природного газу на території Росії були досягнуті на рівні прем’єр-міністрів України і Росії, повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко в інтерв’ю щотижневику Контракти.

"Переконував не я і не представників Газпрому. Принципові домовленості досягнуті на рівні прем’єр-міністрів", - сказав Бойко.

При цьому він зазначив, що, за його інформацією, прем’єр-міністр України Віктор Янукович використовував "вагомі" аргументи в переговорах з прем’єр-міністром Росії Михайлом Фрадковим.

Також Бойко додав, що в України "великі" шанси одержати можливість добувати газ у Росії.

Як повідомлялося раніше, 1 лютого Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, якими російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.

Після цієї заяви прем’єр-міністр України Янукович допустив можливість передачі активів української ГТС в обмін на паритетну участь у газодобувних активах Росії.

"Мова йде зараз про наміри. Я вважаю, якщо говорити про наміри, ми завжди повинні підходити конкретно. Якщо мова буде йти про об’єднання, то воно повинно бути на рівні партнерських відносин. Ці відносини повинні бути зрозумілі, як говориться, 50х50", - сказав Янукович.

При цьому він зазначив, що Україна і Росія повинні виробити нову модель відносин в енергетичній галузі, що допомогла б досягти успіху в питаннях енергетичної безпеки обох країн.

Янукович повідомив також, що питання створення нової моделі відносин у енергосфері обговорюються зараз на рівні президентів Росії та України.

Сьогодні Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявив, що "ніяких домовленостей на цей рахунок не було, тобто не існує". На уточнююче питання журналістів, чи означає це, що Президент Росії сказав неправду, Мороз відповів: "Я не буду коментувати висловлення Президента Росії, тому що не бачу предмету для коментарю".

Від “Аратти”: як бачимо, спікер парламенту просто не встиг прочитати інтерв'ю міністра ПЕК Бойка, в уряді, сформованим не без його, особистої участі.

А відтак, оскільки, очевидно, Янукович не вважає за необхідне інформувати про стратегічні міжнародні домовленості навіть “партнерів по коаліції”, то так само зрозуміла їхня справжня політична вага.

Цікаво, а що знає про зазначені домовленості Президент Ющенко?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.