У НБУ вважають, що WebMoney діяв в Україні незаконно

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.06.2013 12:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20894

У WebMoney Transfer немає ліцензії на діяльність, заявили у Національному банку України.

"На сьогодні НБУ не надавав дозвільних документів щодо діяльності WebMoney Transfer або випуску електронних грошей WebMoney Transfer... WebMoney Transfer не має права здійснювати свою діяльність в Україні", - наголошується в повідомленні регулятора.

"Банкам і небанківським фінансовим установам України враховувати ці відомості і довести до відома своїх клієнтів", - наголошується в повідомленні.

Зазначимо, що 13 червня представники WebMoney, системи моментальних інтернет-розрахунків, заявили, що перевірка їхніх офісів Міністерством доходів і зборів пройшла з порушеннями.

Нагадаємо, що 12 червня Міністерство доходів і зборів України повідомило, що домоглося блокування на пов’язаних із компанією електронних платежів WebMoney рахунках 60 млн грн.

Додамо, що за даними відомства, користувачами WebMoney були інтернет-магазини, провайдери та фізособи, які хотіли приховати нелегальні операції з фінансами. Крім того, Головне слідче управління встановило, що правила діяльності цієї платіжної системи не узгоджені з Національним банком України.

***
WebMoney - система інтернет-розрахунків, що працює в Україні з 2003 року, за деякими даними, нею користуються близько двох мільйонів українців. WebMoney Transfer - міжнародна система миттєвих інтернет-розрахунків, що позиціонує себе як середовище і технологія для ведення бізнесу та електронної комерції. Система забезпечує проведення електронних розрахунків у реальному часі за допомогою облікових одиниць - титульних знаків WebMoney.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.