Партія регіонів ігнорує рекомендації Венеціанської комісії

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 18.06.2013 16:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20920

У Партії регіонів з повагою ставляться до рекомендацій Венеціанської комісії щодо українського закону про референдум, однак визначатися із змінами в Конституцію будуть самостійно.

Про це 18 травня на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Перш ніж на прохання журналістів прокоментувати критику Венеціанської комісії, Єфремов сказав: "Венеціанська комісія дала позитивний висновок про призначення суддів в нашій державі. Вас це не цікавить? Вас цікавлять тільки негативні речі, які дає Венеціанська комісія?", повідомляє Ліга.net.

Щодо негативних висновків Венеціанської комісії щодо закону про референдум Єфремов зазначив: "Ми з повагою ставимося до фахівців Венеціанської комісії і будемо розглядати всі питання, які вони порушують, але рішення будуть приймати депутати в сесійній залі так, як вони вважають за потрібне приймати, тому що у нас є своя держава, у нас є певні обставини в цій державі, і, приймаючи відповідне рішення, депутат цього не враховувати не може. До речі, нас змушують ще дещо зробити дуже цікаве. Я думаю, якщо б ми це робили, приймаючи відповідні закони, ви б відразу почали це коментувати".

Уточнюючи на прохання журналістів, що саме змушують робити народних депутатів, Єфремов сказав, що мав на увазі не Венеціанську комісію, а "дуже наполегливі пропозиції щодо прийняття законопроектів окремих представників політикуму європейських країн". Він не уточнив, про яких саме законодавчі пропозиції йдеться. "Спробуйте з двох раз самі здогадатися", - додав він.

Як повідомлялося раніше, Венеціанська комісія опублікувала свої висновки щодо законодавчих ініціатив Партії регіонів. Зокрема в комісії розкритикували закон про референдум і наміри партії влади вносити зміни до Конституції на референдумі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.