НБУ зобов’язав банки продавати 50% валюти, яку отримують громадяни з-за кордону

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.06.2013 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20927

Банки продаватимуть 50% валютних надходжень на рахунки фізосіб, які в еквіваленті перевищують суму 150 тис. грн на місяць.

Про це Національний банк повідомив банки в листі №29-113/6518-7094 від 14 червня з роз’ясненнями щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті.

Згідно з текстом листа, з метою обов’язкового продажу під такими надходженнями маються на увазі будь-які перекази з-за меж України на користь фізичних осіб у сумі, еквівалентній 150 тис. грн або більше , зокрема, іноземні інвестиції, які надходять на поточні рахунки фізичних осіб, переказані нерезидентами кредити і фінансова допомога, а також кошти для розміщення на депозитних рахунках.

Також НБУ зобов’язав банки обов’язково продавати комісійну винагороду одержану банками від міжнародних платіжних систем в іноземній валюті за надані послуги.

Як повідомлялося раніше, НБУ продовжив до 19 жовтня вимоги з обов’язкового продажу 50% валютної виручки резидентів від зовнішньоекономічних контрактів (постанова НБУ №164) і щодо обмеження термінів розрахунків за зовнішньоекономічними торговими операціями до 90 календарних днів (постанова НБУ №163).

Нагадаємо, у листопаді минулого року НБУ увів обов’язковий продаж юридичними особами-резидентами частини валютної виручки, одержуваної від продажу товарів за зовнішньоекономічними договорами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.