Софія Київська та Печерська лавра залишилися у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.06.2013 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20930

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури залишила Софію Київську та Києво-Печерську лавру в списку Всесвітньої спадщини.

Як розповів міністр культури Леонід Новохатько, відповідна резолюція була прийнята в середу вранці на засіданні ЮНЕСКО, яке проходить в Камбоджі.

"Я хочу вас і всю українську громаду привітати з тим, що на сьогодні це питання знято, і в найближчі сесії або навічно, будемо сподіватися, це питання ніколи не буде ставитися на комітеті Всесвітньої спадщини", - сказав Новохатько.

Він розповів, що з критикою української сторони активно виступала Німеччина й підтримала її Швейцарія, однак Україну підтримали представники Японії, Росії, Індії, Алжиру та ряду інших держав.

Крім того, ЮНЕСКО розгляне включення до списку Всесвітньої спадщини Херсонеса та дерев’яних церков Карпат 21 червня.

"Орієнтовно в п’ятницю розглядатиметься питання про включення до списку Всесвітньої спадщини ще двох українських об’єктів ... Мова йде про Херсонес і дерев’яні церкви Карпатського регіону", - повідомив Новохатько.

Міністр нагадав, що дерев’яні церкви Карпатського регіону будуть представлені спільно з Польщею.

Також Україна розраховує на розгляд питання про включення Ханського палацу в Бахчисараї (Крим) в список Всесвітньої спадщини Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) в 2014 році. "Перспективи, як ми думаємо, непогані", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, що в Криму в рамках проекту Євросоюзу завершена робота з підготовки досьє Ханського палацу, розташованого в Бахчисараї, для внесення до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.