Кличко не пішов на Банкову, розпочавши відкрите листування з гарантом

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.06.2013 15:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20936

Лідер фракції “УДАР” Віталій Кличко заявляє, що сьогоднішня зустріч Президента Віктора Януковича з деякими керівниками фракцій не знімає нагальності і необхідності представлення главою держави щорічного послання “Про внутрішнє і зовнішнє становище України” у Верховній Раді.

Про це йдеться у Відкритому листі лідера "УДАРу" Президенту України, повідомила прес-служба партії.

"Пане Президенте! Сьогоднішня Ваша зустріч з деякими керівниками фракцій парламенту не знімає нагальності і необхідності представлення Вами щорічного Послання "Про внутрішнє і зовнішнє становище України", як цього прямо вимагає Конституція України. Демократія і верховенство права починаються з виконання законів усіма громадянами і, насамперед, гарантом дотримання Основного закону", - наголошується в листі.

За словами Кличка, питання, які депутати хочуть обговорити з Президентом у парламенті, залишаються незмінними. Це, зокрема: розв’язання економічної та соціальної кризи в країні; виконання всіх умов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема: звільнення політв’язнів, в першу чергу Юлії Тимошенко, ухвалення виборчого законодавства і законів щодо реформування судової і правоохоронної системи, зазначається в листі.

Також, заявив Кличко, "УДАР" вимагає зняти з порядку денного питання приватизації газотранспортної системи та ухвалення інших «антидержавних законів».

"Мають бути створені і нарешті запрацювати ефективні механізми боротьби з корупцією. Також наголошую на необхідності призначення виборів у Києві та в 5 "проблемних" округах на осінь цього року. Сьогодні перелік цих питань Ви отримаєте в письмовому вигляді, якщо це допоможе Вам краще підготуватися і таки наважитися на виступ і дискусію в парламенті", - написав Кличко.

"Сподіваюся, Ви усвідомлюєте всю відповідальність, покладену на Вас Конституцією і народом України як на главу держави", - зазначив Кличко, звертаючи до Президента.

Як повідомлялося раніше, 6 і 7 червня опозиційні фракції заблокували трибуну ВР, вимагаючи, щоб Президент особисто представив у парламенті щорічне послання, текст якого в друкованій формі був розданий депутатам.

Президент Янукович запросив на зустріч лідерів фракцій парламенту, яка має відбутися сьогодні о 14.30.

Опозиція наполягає, щоб така зустріч з Президентом була публічною, у присутності ЗМІ. Однак передбачається, що така зустріч пройде в закритому режимі.

Лідери "УДАРу" і "Свободи" Віталій Кличко та Олег Тягнибок заявили, що не підуть на зустріч з Президентом. За словами Кличка, "УДАР" виступає проти "кулуарних домовленостей" і вважає, що Президент повинен особисто прийти до парламенту і звернутися до депутатського корпусу.

“Батьківщина” пішла на зустріч з Президентом Януковичем всією фракцією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.