Президент Ющенко пропонує очолити СБУ любому друзю Порошенка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.02.2007 16:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2094

Президент України Віктор Ющенко вніс у Верховну Раду України представлення про призначення народного депутата Віктора Короля головою Служби Безпеки України.

Як повідомляє прес-служба Президента України, представлення глави держави внесено в парламент відповідно до пункту 14 частини першої статті 106 Конституції України.

Віктор Король народний депутат України, член фракції “Наша Україна”, член Політичної партії "Народний Союз Наша Україна". Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Народний депутат України IV скликання. За деякими данними - він знаходиться у дружніх стосунках із Петром Порошенком, одним із лідерів партії і фракції.

Нагадаємо, 1 лютого народні депутати Володимир Сівкович, Ігор Мітрошкін (члени фракції Партії регіонів) і Григорій Омельченко (фракція БЮТ) направили звернення у ГПУ з вимогою офіційного розслідування фактів впливу Секретаріату Президента на керівництво Служби безпеки України.

Зокрема, за словами авторів звернення, "затягуючи протягом декількох місяців з призначенням нового голови СБУ, Секретаріат Президента здійснює в ручному режимі управління спецслужбою, переслідуючи при цьому не державні, а приватні політичні інтереси".

Звернення трьох народних депутатів у Генеральну прокуратуру з вимогою перевірити, чи впливає Секретаріат Президента України на діяльність Служби безпеки України, продиктовано сугубо кон’юнктурними розуміннями політиків і є набором чуток і домислів, заявив глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

12 січня Верховна Рада призначила Радченка на посаду віце-прем’єр-міністра України. Виступаючи з парламентської трибуни Радченко зазначив, що на посаді віце-прем’єра буде координувати діяльність силових структур.

Крім того, 12 січня Соціалістична партія заявила про те, що українські спецслужби незаконно прослухують розмови голови Верховної Ради Олександра Мороза.

За даними СПУ, низка засобів масової інформації опублікували фрагмент розмови Мороза та одного з британських дипломатів, з чого випливає, що розмова була записана в результаті операцій українських спецслужб, зокрема Служби безпеки України.

У СБУ запевняє, що прикладуть максимум зусиль для розслідування факту прослуховування телефонних розмов народних депутатів, зокрема, голову Верховної Ради України Олександра Мороза.

Учора, 5 лютого, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці телефонної розмови голови Верховної Ради Олександра Мороза з представником дипломатичних кіл, розшифровка якого була опублікована в січні 2007 року в інтернеті, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Зараз посада глави СБУ вакантна. Виконуючим обов’язки голови Служби безпеки України призначений Валентин Наливайченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.