Через лекцію Фаріон під Могилянкою сталася бійка

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.06.2013 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20941

Біля будівлі Києво-Могилянської академії (НАУКМА) відбулася сутичка між свободівцями та учасниками мітингу проти народного депутата фракції «Свобода» Ірини Фаріон, яка виступає з лекцією в виші.

У мітингу проти Ірини Фаріон взяли участь близько 20 студентів, які скандували: «Ми проти Фаріон, ми проти фашизму!». Вони розташувалися біля будівлі академії.

Поряд прихильники «Свободи» тримали плакати: «Дельфінарій проти Фаріон», «Гей, сталіністи проти Фаріон» і скандували «Ти покращенню не рад, значить ти фашистський гад».

Після цього молоді люди спробували зайти в будівлю академії, щоб потрапити на виступ депутата. Їм перегородили дорогу представники ВО «Свобода». Міліціонери, присутні на мітингу, розділили групи противників.

Пізніше міліціонери затримали декількох активістів, що викликало продовження сутичок. На місці події були присутні близько 20 співробітників Беркут і 10 міліціонерів.

Як згодом повідомили в головному управлінні МВС, міліція затримала 8 учасників акції.

Організаторами акції проти виступу в виші народного депутата виступила студентська профспілка «Пряма дія».

«Виступ одіозного депутата може остаточно перетворити НаУКМА в центр мракобісся і псевдонауки. Партія ВО «Свобода», одним із членів якої є Фаріон, використовує ксенофобську риторику. При цьому саме Ірина Фаріон є автором найабсурдніших законодавчих ініціатив, включаючи кримінальну відповідальність за невикористання української мови.Складається враження, що адміністрація НаУКМА готова ціною своєї репутації докласти зусиль для пропаганди ідей міжнаціональної ворожнечі», - заявили в студентській профспілці напередодні.

До Подільського райвідділку міліції, де перебувають 8 свободівців, затриманих під час бійки біля Києво-Могилянської академії, прибули народні депутати від «Свободи». Відділок також пікетують активістів, вимагаючи звільнити затриманих.

Про це повідомляється на сторінці ВО «Свобода» в Twitter.

«Активістів біля Подільського райвідділку вже більше сотні. Виступають народні депутати», - повідомили в «Свободі».

Раніше до райвідділку прибули 9 народних депутатів від «Свободи». Серед них Юрій Сиротюк, Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Юрій Мохник. Окрім того значиться, що до райвідділку прямує Ірина Фаріон.

«Свобода» також повідомляє, що двох затриманих свободівців повезли до лікарні знімати побої. «Після затримання свободівців у автозаку "беркутівці" били свободівців ногами. У Руслана Андрійка травма голови і руки..", - йдеться у повідомленні.

"Депутати-свободівці вимагають, аби до відділку прибув прокурор Подільського району та було порушено кримінальну справу щодо сваволі міліції... Андрій Мохник готує запит до МВС та ГПУ з приводу затримання активістів та побиття свободівців у мліційній машині з боку "беркутівців"», - повідомили в "Свободі".

О 20:15 з райвідділку відпустили прес-секретаря київської «Свободи» Кирила Бабенцова.

Як повідомлялося раніше, в Одесі перед зустріччю депутата від "Свободи" Ірини Фаріон відбулась масова бійка представників "Свободи" і "Молодіжної єдності".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.