Російський журналіст у Львові попросив політичного притулку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2007 17:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2095

Регіональний кореспондент «Нової газети» у Кемеровській області (РФ) Олександр Косвінцев, перебуваючи у Львові, попросив в Україні політичного притулку.

Олександр Косвінцев

Редактор відділу регіональних новин «Нової газети» Олександр Косвінцев був змушений покинути Росію через несправедливі звинувачення федеральних правоохоронних органів.

«Вони викликані моїми журналістськими розслідуваннями про злочинну діяльність кемеровського губернатора (Амана Тулієва)», — заявив журналіст, повідомляє «Західна інформаційна корпорація» .

Зараз Коврінцев знаходиться у Львові, де і вирішив звернутися зі своїм проханням у регіональне відділення міграційної служби.

«Я не зробив цього в Києві, Донецьку чи Луганську, тому що там сильні проросійські настрої і моя заява могла не отримати відповідної реакції», – вважає він.

Згідно з повідомленням прес-служби Львівської обласної ради, голова облради Мирослав Сеник висловив готовність зустрітися з російським журналістом і сприяти в одержанні політичного притулку.

«Після ознайомлення з його статтями в російській пресі, стає зрозуміло, що корумпована російська влада вирішила покарати незалежного російського журналіста», - заявив Сеник.

«Ми знаємо про реальний стан справ зі свободою слова в Росії і тому готові допомогти російському журналісту», - додав він.

Як відомо, співробітником «Нової газети» також була журналіст Ганна Політковська, яку вбили у Москві наприкінці 2006 року.

В російському консульстві у Львові ЗІКу повідомили, що вони нічого не знають про бажання Олександра Косвінцева отримати в Україні політичний притулок.

Довідка “Аратти”.

Олександр Косвінцев і один з трьох кращих його “творів” - дочка Даша, 2000 року народження

Олександр Косвінцев

Народився 8.09.53 р. в м. Верещагіно Пермської області в сім'ї робочих.

З серпня 2006 - редактор відділу регіональних випусків "Нової газети" (Москва).

З грудня 2002 - засновник і головний редактор «Російського репортера". Газета була створена в Кемерові в 1992 році, виходила декілька років. У 2003 році її видання відновлене. Це стало відповіддю на дії властей, що привели до "спільного знаменника" практично всі основні суспільно-політичні видання кузбасівського регіону.

В журналістиці - з 1980 року. До цього - навчання в хіміко-технологічному технікумі (закінчив в 1972 році), служба в ракетних військах, робота теслярем-бетонщиком на будівництві, електромонтажником, інженером по ТБ, проектувальником, майстром виробничого навчання в профтехучилищі, "шабашником", а також навчання на заочному відділенні Уральського державного університету (закінчив в 1982 році), істфак, спеціалізувався по історії КПРС. В процесі навчання не раз чув думку професорів і доцентів, що "соціалізм - це помилка в історії".

Має трьох доньок, онука.

Переможець регіонального конкурсу «Громадська мужність» видавничого дому «Провінція» 2001 року. Лауреат всеросійського конкурсу Добродійного фонду імені Артема Боровіка 2003 року. Учасник Міжрегіонального суспільного руху "Об'єднаний громадянський фронт" і "Комітету-2008".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.