Завтра ПР спробує призначити довибори у парламент на 25 серпня

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 20.06.2013 19:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20956

Верховна Рада може завтра проголосувати за призначення повторних виборів депутатів у 5 «проблемних» мажоритарних округах на 25 серпня.

Про це заявив журналістам народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія.

За його словами, у зв´язку з тим, що парламент вийшов із термінів, які дозволяли призначити проведення таких виборів на 18 серпня, комітет прийняв рішення перенести запропоновану одним із законопроектів дату проведення цих виборів з 18 на 25 серпня.

«Буде можливість проголосувати завтра за вибори з датою 25 серпня», - сказав він.

Жванія додав, що комітет більшістю голосів прийняв рішення про перенесення дати виборів, запропонованої однією із законодавчих ініціатив, однак опозиційні фракції продовжують наполягати на безальтернативному проведенні таких виборів 27 жовтня.

На його думку, така позиція депутатів є необґрунтованою, оскільки виборча кампанія, згідно із законодавством, повинна проходити протягом 60 днів.

Також він додав, що у разі, якщо парламент 21 червня з яких-небудь причин не призначить вибори, то комітет змушений буде знову переглядати дату.

За його словами, це вже може бути перше число вересня.

Як повідомлялося раніше, за підсумками парламентських виборів 2012 року ЦВК визнала неможливим встановити результати голосування по п´яти мажоритарних округах, там відбудуться перевибори, хоча в «проблемних» округах перемогли кандидати від опозиції Віктор Романюк (округ № 94), Аркадій Корнацький (округ № 132), Микола Булатецький (округ № 194), Леонід Даценко (округ № 197) та Юрій Левченко (округ № 223). Раніше «регіонали» пропонували призначити повторні вибори на літо.

Також нагадаємо, що Партія регіонів не підтримала пропозицію опозиції провести вибори в п´яти «проблемних» округах 22 або 29 вересня.

У Партії регіонів виступають за проведення виборів 25 серпня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.