Ющенко подав конституційне подання щодо Закону про кабмін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2007 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2096

Президент направив до КС подання щодо конституційності Закону про Кабмін.

Відповідно до статей 150, 152 Конституції України, статей 13, 40 Закону України «Про Конституційний Суд України» Президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду України з поданням про визнання неконституційним Закону України «Про Кабінет Міністрів України» від 21 грудня 2006 року № 514-V.

Президент оскаржує закон повністю.

У конституційному поданні Президент вказує, що у частині другій статті 8 Основного Закону сформульований принцип, за яким закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції і повинні відповідати їй.

Президент просить визнати закон "Про Кабінет міністрів" неконституційним повністю у зв'язку з порушенням встановленої конституцією процедури ухвалення та набрання ним чинності.

"Враховуючи особливе суспільне і конституційно-правове значення порушеного питання та з метою забезпечення функціонування державного механізму в Україні, зокрема системи органів виконавчої влади, у відповідності з вимогами Конституції України прошу Конституційний Суд України розглянути це конституційне подання невідкладно", - зазначає Президент.

Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено представника президента у Конституційному Суді Володимира Шаповала, повідомляє прес-служба Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.