Голова МЗС Польщі знову попередив, що угода про асоціацію під загрозою

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.06.2013 22:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20971

Підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною в листопаді у Вільнюсі опинилося під загрозою, заявив сьогодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перед засіданням міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксембурзі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, польський дипломат зауважив, що з Україною ведеться інтенсивний діалог. «Ми дуже уважно стежимо, особливо за розвитком подій в двох сферах – виборчій системі та прокуратурі», – сказав Сікорський.

При цьому він наголосив: «Наскільки я знаю, в Україні реформи не проводяться, тому сьогодні висновок може бути тільки один: Україна ще не готова до підписання угоди про асоціацію».

Чільний польський дипломат додав, що «нині залежить від української влади, буде підписана угода чи ні».

Сьогодні в Люксембурзі, крім засідання міністрів закордонних справ країн-членів Європейського союзу, відбудеться також засідання Ради співробітництва Україна – ЄС. На нього з Києва вирушив прем’єр-міністр Микола Азаров. Темою засідання є стан двосторонніх відносин, а також виконання Україною умов, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Представники країн-членів Євросоюзу вже багато разів попереджали, що угода про асоціацію може бути не підписана цього року через неготовність України. Посадовці самого ЄС в офіційних заявах висловлюють сподівання, що це все-таки буде можливе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.