Фюле каже, що “вікно можливостей” для України обмежене

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.06.2013 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20982

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що альтернативи підписанню Угоди про асоціацію Україна-ЄС до Вільнюського саміту немає, наголосивши, що вікно “можливостей” обмежене.

У зв’язку з цим Фюле закликає українську владу вжити рішучих дій.

Так європейський комісар позначив ситуацію з підписанням Угоди про асоціацію після закінчення засідання Ради зі співробітництва Україна-ЄС, яке відбулося у понеділок у Люксембурзі.

"Я можу відповісти коротко: ми не працюємо з "якщо", ми віддані тому, щоб створити умови для підписання Угоди до саміту у Вільнюсі. Але я можу повторити мою попередню заяву, яку я зробив, коли я був в Україні: давайте фокусувати на Вільнюсі, тому що у нас немає плану "Б", - заявив він.

При цьому європейський комісар зауважив, що "вікно можливостей є, але воно обмежене, і плану Б немає, якщо ми упустимо мету Вільнюського саміту".

Крім того, Фюле констатував, що Україна виконала певний прогрес, назвавши в цьому зв’язку помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, недавню думку Венеціанської комісії щодо поправок до Конституції з метою зміцнення незалежності суддів.

"Тим не менш, більше має бути зроблено, щоб Україна продемонструвала відчутний прогрес і рішучі дії щодо всіх позначених умов. ЄС оцінить прогрес України і можливість підписання Угоди про асоціацію ранньою осінню. Час коротко", - звернувся єврокомісар до української сторони.

Як повідомлялося раніше, Фюле заявив, що в ЄС чекають призначення дати виборів у Києві, а також по п’яти проблемних одномандатних округах вже цього року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.