В Україні почали конфісковувати авто з іноземними номерами

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.06.2013 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20991

Митна служба України почала конфісковувати в українців авто з іноземними номерами, що перебували в країні понад 20 днів.

Про це пише Сегодня.ua.

Раніше, зазначає видання, автомобілі з номерами інших країн могли їздити по території країни безперешкодно цілий рік. Однак Держмитслужба 5 березня поточного року змінила поняття "комерційний автомобіль", скоротивши терміни перебування таких машин в Україні.

Як зазначає Сегодня.ua, українці можуть купити в Європі іномарку в рази дешевше, ніж в Україні. Потім вони можуть оформити її на нове ПП, створення якого в ЄС є відносно простим і недорогим, або ж домовитися з однією з чинних фірм про оформлення як працівника. До нововведень Держмитслужби це дозволяло користуватися авто і на території України, раз на рік реєструючись при перетині кордону з однієї з країн ЄС.

Тепер же "для машин, що ввозяться в комерційних цілях (для перевезення товарів або людей), а також для машин співробітників іноземних фірм, терміни перебування в Україні скоротили до 20 днів", повідомляють у Міністерстві доходів і зборів. Тепер їздити рік на іноземних службових автомобілях в Україні можуть тільки власники або співзасновники закордонних фірм, і тільки в особистих цілях.

У разі невиконання нових норм власник авто буде змушений сплатити пеню у розмірі 10 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або 170 грн, в день, і розмитнити авто. За відмову це зробити йому загрожує штраф або конфіскація машини. Як зазначає газета, випадки конфіскації авто вже були зафіксовані.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів України закріпив за Укртрансінспекцією, Державною інспекцією з безпеки на наземному транспорті України, можливість зупиняти транспортні засоби (ТЗ) для перевірки з низки причин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.