Москаль вважає, що влада не реформує прокуратуру, бо втратить інструмент впливу на опозицію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.06.2013 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20994

Українська влада не зацікавлена в реформуванні прокуратури, оскільки може втратити ті важелі впливу, які має зараз.

Таку думку в коментарі Тиждень.ua висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат Геннадій Москаль.

«Прокуратура сьогодні є основним інструментом влади. В те, що влада позбавить сама себе важелів впливу, я особисто не вірю. Що ми тільки не обіцяли – і Раді Європи, і ПАРЄ, і всім європейським структурам. Але, на жаль, майже нічого не зробили. А якщо зробили, то дуже-дуже-дуже м’яко. А що заважало внести цей закон на розгляд парламенту і на останній сесії його розглянути? Хто забороняв внести виборчий кодекс, щоби весь час правила гри не міняли перед початком кожної виборчої кампанії? Хто заважає звільнити Тимошенко?», – заявив він.

Депутат нагадав, що наступна сесія почне роботу лише з першого вівторка вересня.

«Але ж, наскільки я чув Штефана Фюле і пана Сікорського, міністра закордонних справ Польщі, вони сказали – все має бути готово до вересня. А до вересня весь парламент буде відпочивати», – зауважив він.

«Де закон і коли його будуть приймати? Я не бачу перспектив його прийняття, тому що час упущений. До вересня має бути все готово. Мені здається, що все робиться для того, щоби ми туди (в ЄС – Ред.) не попали. Отаке в мене особисте враження», – наголосив Москаль.

«Перш, ніж його (закон – Ред.) приймати, його треба написати. І той закон має відповідати вимогам, тим, які ставили до прокуратури вже неодноразово. Але в такому вигляді влада не хоче мати прокуратуру. Адже вона не мала би тих важелів впливу, які має сьогодні – на бізнесменів, на опозицію, на незадоволених, занадто розумних і т.п. Для чого їм це робити, якщо вони втратять важелі впливу на той сегмент суспільства, який не поділяє думку нинішнього правлячого режиму?!», – заявив він.

Як повідомлялося раніше, Україна та Європейський союз під час засідання Ради зі співробітництва, що завершилося 24 червня у Люксембурзі, затвердили зміни до порядку денного асоціації, визначальний перелік реформ, необхідних для зближення Києва і Брюсселя. Зокрема, Україна пообіцяла ухвалити закон про прокуратуру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.