Чому кияни не захищають Гостинний двір?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.06.2013 17:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20996

Готовність до протестів в українців є стабільно високою в усі роки незалежності, а проблема незаконних забудов хвилює більшість киян. Однак потенційних активістів лякає низька ефективність пікетів.

Про це на круглому столі «Гостиний двір – Таксім: спiльне і вiдмiнне», заявила соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Ми питали про основні проблеми, які вважають кияни найбільш важливими. Руйнація історичного обличчя Києва увійшли в 7 основних проблем. 36% киян сказали що це одна з найважливіших проблем. Але хоча кількісно протестів може бути по Україні багато, протестантів не настільки багато, щоб з ними рахувалися. Якщо говорити про Київ, кияни відповідають, чому вони не виходять. Тому що вони ліниві і тому що вважають, що за них вийде хтось інший», – сказала соціолог.

Тринадцять місяців триває рух на захист Гостиного двору. Учасники акції створили в Гостиному новий культурний простір, а після вигнання звідти вже на Контрактовій щотижня проводять культурно-просвітницькі заходи – мирні й «без прапорів».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.