Хламідіоз викликає рак - механізм з’ясували німецькі науковці

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.06.2013 03:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21001

Раніше вчені виявили зв’язок між хламідіозом і підвищеним ризиком раку шийки матки і яєчників. Нове дослідження, що було проведене вченими з Німеччини, пояснює, чому це відбувається.

, - відкритий механізм

У ході експерименту співробітники інституту інфекційної біології Макса Планка в Берліні виростили в чашці Петрі людські клітини, інфіковані хламідіями, повідомляє Likar.info.

Виявлено, що хламідійна інфекція здатна викликати пошкодження ДНК. При цьому порушується механізм, які запобігає перетворення здорових клітин в ракові. Таким чином, зростає ймовірність генетичних мутацій а, отже, - і ризик розвитку раку. Оскільки експеримент проведений в лабораторії, то вчені готують ряд додаткових досліджень.

Хламідійна інфекція - один з найбільш поширених видів інфекцій, які передаються статевим шляхом. Хламідіоз може стати причиною безпліддя, ускладнень під час вагітності та пологів.

Як ми вже писали, радянським хіміком-дослідником Тамарою Яківною Свіщевою свого часу були проведені сенсаційні дослідження, результатом яких у 1990 році стало не менш сенсаційне відкриття: рак, інфаркт і навіть СНІД мають паразитарну етіологію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.