Росія вирішила реанімувати “зоряні війни”

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 27.06.2013 12:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21004

Росія займається створенням нових засобів радіоелектронної боротьби, які “будуть нейтралізувати всі переваги перспективної техніки, в тому числі і бойових космічних систем”, які розробляються США.

Про це в інтерв’ю РІА Новини заявив заступник генерального директора концерну "Радіоелектронні технології" (КРЕТ) Юрій Маєвський.

"Звичайно, ведеться робота щодо створення набору засобів, у тому числі РЕБ, які забезпечать нейтралізацію космічного озброєння, що застосовується противником. Ми прогнозуємо їх, вони ─ нас, і у зв’язку з цим Росія зобов’язана вирішувати подібні питання", ─ заявив Маєвський, зазначивши, що розробка перспективних засобів придушення ведеться саме під "форми, способи боротьби та ті системи, які будуть на той період".

За словами замгендиректора КРЕТ, техніка, прийнята на озброєння у даний час, розроблялася десять років тому, причому при її створенні прогнозувалися ті завдання, які їй доведеться виконувати у майбутньому. При цьому враховувалися і результати експлуатації вже існуючих зразків, досвід збройних конфліктів і навчань. Подробиці про перспективні системи РЕБ Маєвський не уточнив.

США офіційно не розкривали даних про розробки бойових космічних станцій. У 1980-х роках у США діяла Стратегічна оборонна ініціатива (СОІ, що отримала назву "Зоряні війни"). Ця програма передбачала розробку широкомасштабної системи протиракетної оборони, включаючи і космічні елементи. Пізніше Вашингтон відмовився від намірів розміщення озброєнь у космосі, зосередившись на розвитку наземних елементів ПРО.

На початку грудня 2012 року більше тисячі американців підписали петицію, що закликає уряд США запустити програму зі створення космічної станції "Зірка смерті". Згідно з петицією, така станція повинна бути створена до 2016 року. У середині січня поточного року адміністрація Президента США відповіла на петицію відмовою, заявивши, що цей проект буде дуже дорогим і малоефективним.

Зокрема, влада заявила, що вартість будівництва "Зірки смерті" складе 850 квадрильйонів доларів, що неприйнятно в умовах скорочення оборонного бюджету. Окрім того, адміністрація Президента зазначила, що "Зірка смерті" має істотний недолік ─ станція може бути знищена одномісним космічним кораблем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.