В Росії узаконили релігійну інквізицію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.06.2013 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21009

Президент Росії Владімір Путін підписав закон про введення покарання за образу почуттів вірян.

Атеїстам і агностикам тепер в Росії буде сутужно..

Документ вносить зміни до статті 148 Кримінального кодексу - про відповідальність за перешкоджання здійсненню права на свободу совісті та віросповідань, повідомляють РІА "Новості".

За публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів вірян, в тому числі в місцях релігійного шанування, богослужіння та проведення інших релігійних обрядів, вводиться покарання до трьох років позбавлення волі. Також у вигляді покарання введені штрафи до 500 тисяч рублів, обов’язкові та виправні роботи.

Ще більш суворе покарання передбачається, якщо діяння вчинено з використанням службового становища або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, - аж до одного року позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Оглядач РІА «Новості» Костянтин Богданов : "Якщо зовсім коротко, тепер за публічну образу обрядів тих релігій, що становлять "невід’ємну частину історичної спадщини народів Росії", пропонується саджати на три роки. Причому атеїстична парадигма, судячи з проекту закону, не складає цю саму невід’ємну частину культурної спадщини наших народів. Тому, панове-товариші атеїсти, для вас не передбачений захист від публічної образи і приниження ваших переконань з боку запопадливих вірян. Навіщо нашому суспільству нав’язується ця псевдорелігійна проблематика, коли в нашій країні і без того вистачає питань, які потребують термінового рішення?"

Журналіст Володимир Познер: "Законопроект дуже дивний і багатий вкрай небезпечними наслідками. Перший пов’язаний з поняттям "образи почуттів"- хто це визначає? ..Ну і другий наслідок - ось заборонять дівчині-мусульманці носити хіджаб у школі. Це хіба не ображає її релігійні почуття і переконання? Словом, з цим законом, як мені здається, насьорбаємося, мало не здасться".

Він зазначив, що на практиці міри покарання за порушення закону можуть призвести до того, що "отак півкраїни пересаджають або відправлять на примусові роботи".

Прийнятий Держдумою законопроект про введення кримінальної відповідальності за дії, що ображають почуття вірян і підписаний Президентом, важливий з точки зору профілактики подібних злочинів і допоможе в майбутньому звести до мінімуму або взагалі виключити різні акції, що порушують мир та спокій громадян. Таку думку висловили опитані РІА «Новості» представники традиційних релігійних конфесій РФ.

Користувачі мережі Інтернет відповіли на прийняття закону про введення покарання за образу почуттів вірян. "Потрібно заборонити думати, - адже цей процес ображає почуття вірян", - один з популярних коментарів в соціальних мережах...

Інтернет відповів прийняттю закону про введення покарання за образу почуттів вірян - «Потрібно заборонити думати, - адже цей процес ображає почуття вірян»



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.