Даст іст фантастішен від донецьких. Або як викувати новий людський матеріал

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.02.2007 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2102

“Україну об'єднає тільки національна ідея. І не потрібні нам німці або москалі” - Анатолій Близнюк.

"Об'єднати Україну може тільки національна ідея. Але найголовніше питання, - що державна еліта може запропонувати як національну ідею", - заявив журналістам голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк, повідомляє “Остров”.

У якості такої ідеї власне А. Близнюк пропонуємо проект за прикладом "радянських" БАМу або цілини.

"Якщо згадувати, то і будівництво шахт в Донбасі, і освоєння цілини, і БАМ, - це все були національні ідеї. Я Президентові Ющенку теж говорив, Віктор Андрійович, - потрібна національна ідея. Не десь дві дороги треба будувати, а від кордону в Луганській області і від Львова, і в Полтаві зійтися. Ось це буде один з елементів національної ідеї", - підкреслив А. Близнюк.

Він також упевнений, що національною ідеєю для України може стати "ідеологія побудови громадянського суспільства".

"У будь-якому випадку ідея, що ми єдині, і через побудову громадянського суспільства все це вибудовувати", - зазначив А. Близнюк.

Він також підкреслив, що "підняття життєвого рівня людей - це базова річ, на яку повинні працювати всі гілки влади".

"Ми повинні пам'ятати, що ми українці, і нам потрібно це зробити. І не потрібні нам німці, москалі або хтось ще. Ми це зробимо власноруч", - резюмував очільник Донецької облради.

Від "Аратти". Шановний голова облради “зони економічного дива” міг би й більш розширити тему реалізації національної ідеї шляхом будівництва чергового "БАМу".

Наприклад, пригадати історію будівництва Біломоро-Балтійського каналу ім.Сталіна, де в 30-ті роки примусово "формувалася" "національна ідея комуністичного суспільства". Гарний і повчальний приклад "виковування нового людського матеріалу" (за словами Ягоди Енеха Гершеновича - одного з керівників будівництва каналу).

Між іншим, будівництво Байкало-Амурської магістралі, за ініціативою Кагановича Лазаря Мойсейовича, - також "проектик" по виковуванню нового людського матеріалу, - міфологічних будівельників комунізму. Будівництво цієї "новобудови віку" взагалі розтяглося на півстоліття. Результат відомий - мільйони загиблих на каторгах "світлого майбутнього", повний крах системи.

Із позитивного для організаторів цих "проектів" (теж “не німців і не москалів”) - виховання мільйонної покірної біомаси - "гомо совєтікус" (в народі - совок), - певно, на такий результат і розраховує видатний партійно-регіональний функціонер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.