Мешканці Врадіївки вимагають правосуддя. Влада влаштовує нічні суди і стягує спецназ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.07.2013 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21023

Врадіївський районний суд, що на Миколаївщині, прийняв рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою стосовно лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Рябіненка, яких підозрюють у зґвалтуванні 29-річної місцевої мешканки Ірини і нанесенні їй тяжких тілесних ушкоджень.

Нічне правосуддя...

Засідання суду тривало до глибокої ночі. Увесь цей час кілька сотень мешканців Врадіївки не розходилися, оточивши будівлю суду щільним кільцем.

У Врадіївку підтягнуто додаткові сили міліції з сусідніх районів, а з Миколаєва прибув автобус з «Беркутом». Міліцейське керівництво побоюється самосуду, особливо щодо ще одного підозрюваного у скоєнні злочину, на якого вказала потерпіла - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. Дрижак досі перебуває на волі, а його місце перебування ретельно приховується.

У ніч на понеділок ситуація практично вийшла з-під контролю. Присутні на площі люди перегородили дорогу автозаку з вимогою: «Не випустимо, поки не посадите в нього третього (мається на увазі Дрижак - Ред.). Натовп двічі намагався перевернути автозак. У будівлю суду полетіли каміння та яйця.

«Вся Врадіївка знає, що саме Дрижак є головним винуватцем. Це справа його рук. Але замість того, щоб посадити злочинця за грати разом з двома іншими, його старанно «відмазують». За нашими даними, його ховають десь у лісі, на дачі, він там спокійно смажить шашлики і з ним невідступно знаходиться десять чоловік охорони», - розповів активний учасник акції протесту Анатолій Бурлак.

Тим часом прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що Дрижак має алібі – у момент скоєння злочину він нібито був на чергуванні в РВВС. Алібі нібито підтверджується записами камер відеоспостереження в райвідділі, з яких випливає, що міліціонер в той вечір нікуди не відлучався.

Сама жертва «врадіївських ґвалтівників» Ірина К. категорично спростовує саму можливість наявності алібі у одного у Дрижака.

«Першим зґвалтував мене саме він - я це точно пам’ятаю, я впевнена на 100%, навіть на 101%», - заявила вона.

Ірина стверджує, що сплутати Дрижака з ким-небудь іншим вона не могла - Врадіївка селище невелике, і тут всі один одного знають.

У прес-службі прокуратури Миколаївської області також підтвердили, що один із затриманих Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука. У прокуратурі запевнили, що даний факт ніяк не вплине на об’єктивність розслідування злочину.

За словами потерпілої, увечері 26 червня вона поверталася додому з дискотеки. По дорозі додому біля неї зупинився автомобіль і один з присутніх в ньому чоловіків запропонував її підвезти. Ірина відмовилася, і тоді її втягнули в автомобіль силою. У салоні сиділи офіцери міліції - Євген Д. і Дмитро П. За кермом був місцевий таксист Рябіненко. Трійця вивезла дівчину до лісосмуги, де її побили, зґвалтували, і залишили у лісі.

Зараз потерпіла перебуває у відділенні нейрохірургії миколаївської лікарні. У неї діагностовані відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми. Ірині вже зроблено дві хірургічні операції, стан її оцінюється як важкий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.