Азаров доручив розібратися, чому закривають столичні хлібокомбінати

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.07.2013 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21028

Уряд розбереться у ситуації, пов’язаній із закриттям і перепрофілюванням хлібокомбінатів у Києві.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні, 2 липня, під час відвідання СП в с. Крушинка (Васильківський район, Київська область).

«Абсолютно неприпустима та політика власників хлібозаводів, яка реалізовувалася останнім часом у Києві. Закриття хлібокомбінатів, реорганізація хлібокомбінатів з метою закриття і продажу ділянок землі, будівництво на цій території якихось комплексів не відповідає завданням приватизації», – сказав Азаров.

Він також відзначив, що в ситуації детально мають розібратися Фонд держмайна і місцева влада.
«Оскільки хлібозаводи – це підприємства соціального значення, ми, безумовно, подивимося уважно, і я таке доручення дам розібратися, яким чином здійснювалося перепрофілювання наших підприємств, які працюють у цій галузі», – сказав Азаров.

Як повідомлялося раніше, у травні 2013 року керівництво ПАТ «Київхліб» ухвалило рішення про комплексну реконструкцію Хлібокомбінату №12, після чого на його базі буде створено потужне і сучасне підприємство з виробництву кондитерських і сухарно-бубличних виробів.

12 червня вранці біля Кабміну робітниці хлібокомбінату №12 оголосили безстрокову акцію протесту – голодування. Вони заявили, що підприємство навмисно доводять до банкрутства, і буде звільнено 426 працівників. За словами учасників акції, з 14 хлібокомбінатів Київської області вже закриті, щонайменше, вісім, ще кілька перебувають під загрозою закриття.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов запевнив, що «Київхліб» не закриватиме комбінат №12, а лише проведе його реконструкцію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.