Захарченко сьогодні звітуватиме у парламенті про розслідування злочину у Врадіївці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.07.2013 11:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21029

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак запросив на вечірнє засідання Верховної Ради міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка для звіту про розслідування жорстокого зґвалтування жінки в Миколаївській області.

Про це він повідомив на засіданні парламенту.

За словами Рибака, у нього є інформація, що Захарченко перебуває в Миколаєві, але "я запросив, щоб на вечірнє засідання міністр внутрішніх справ прибув до Верховної Ради, і дав пояснення з тих питань, які є у народних депутатів".

Також перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль заявив, що опозиція має намір створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з вивчення обставин цього резонансного злочину.

На його переконання, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко має прибути в село, перепросити мешканців і взяти розслідування під особистий контроль.

Він також розповів, що в 2011 році в цьому ж селі по-звірячому була вбита школярка, злочин досі не розкрито. "Сьогодні довести мешканцям та батькам цієї дівчинки, що це зробила не міліція, після цього випадку, я думаю, що ніхто не доведе", - зазначив Москаль.

Як повідомлялося раніше, вчора у селі Врадіївка Миколаївської області місцеві мешканці штурмували будівлю районної міліції з вимогою усунути від роботи міліціонерів, підозрюваних у побитті та зґвалтуванні місцевої жительки. В результаті штурму постраждали десятеро міліціонерів, а проти пікетників застосовували сльозогінний газ.

Співробітники прокуратури вмовили місцевих мешканців припинити штурм райвідділу, активісти перенесли його на ранок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.