На Банковій протестували проти заборони мітингів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 2.07.2013 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21033

Під Адміністрацією Президента пройшла акція протесту проти судової заборони на проведення мирних акцій біля Адміністрації Президента.

В акції взяли участь близько 20 активістів. При цьому навколо них зібралися співробітники правоохоронних органів.

Учасники акції нагадали, що 13 червня цього року Окружний адміністративний суд Києва заборонив мирні зібрання біля Адміністрації Президента за позовом ГУ МВС та КМДА, і заявили, що вважають це рішення суду неправосудним.

Мітингувальники тримають плакати «Вся Україна – Врадіївка!».

Водночас в іншому кінці будівлі АП ще близько семи осіб в масках Гая Фокса стояли з плакатами «Геть поліцаїв з міліції», «Маємо право на протест» і «Вся Україна - Врадіївка». Вони також були оточені правоохоронцями.

У свою чергу співробітники виконавчої служби зачитали учасникам акції рішення суду про заборону і попередили, що ті порушують закон, однак це не зупинило акцію.

Як повідомлялося раніше, 26 червня у Врадіївці Миколаївської області троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину К., вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі та на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

Жертва насильства повідомила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист на прізвище Рябіненко. Поліщук та Рябіненко затримані, що ж стосується Дрижака, то у нього виявилося алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділі. Обурені тим, що Дрижака не притягують до відповідальності, жителі Врадіївки минулої ночі розгромили місцеве управління міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.