Регіонали можуть позбутися Януковича. Почесно

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 7.02.2007 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2104

Найближчим часом Партія регіонів може змінити свого лідера Віктора Януковича.

Як повідомляє газета “День” з посиланням на свої джерела, на найближчому з’їзді партії, який має відбутися в березні, планується порушити питання про зміну керівництва партії.

За словами джерела, існує висока ймовірність, що Віктор Янукович стане лише "весільним генералом", тобто почесним головою, яким зараз є Віктор Ющенко у Нашій Україні.

Як повідомляє газета, можливі зміни в керівництві партії викликані тим, що заяви прем’єра все частіше не узгоджуються із заявами Януковича-лідера партії.

Ще одним приводом для такої заміни, зазначає газета, є те, що всі ключові питання, як НАТО, ЄС, ЄЕП, які декларують біло-голубі, через зрозумілі причини, не завжди можуть використовуватися главою уряду.

Джерела видання повідомили , що зараз основні дискусії всередині Партії регіонів тривають навколо прізвищ претендентів на партійне лідерство, серед яких називається три головних.

Першою кандидатурою є Раїса Богатирьова, яку, за словами джерел, лобіює безпосередньо Янукович.

Другим претендентом на лідерство в Регіонах називають віце-прем’єра і міністра фінансів Миколу Азарова. Його підтримує незначна група рядових регіоналів а також віце-прем’єр з питань ПЕК Андрій Клюєв.

Як третього кандидата називають Бориса Колеснікова, якого нібито одноосібно підтримує Ринат Ахметов.

Тим часом, заступник керівника парламентської фракції Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що сьогодні не існує підстав говорити про можливу зміну лідера партії.

Кисельов зазначив, що він не "знайомий з такими нововведеннями". "З огляду на нинішню ситуацію, для того щоб переобрати лідера, немає підстав", - сказав він.

Від “Аратти”: мабуть регіонали все ж збираються на дострокові вибори. А для чого ще, у міжсезоння, проводити “зачистку рядів” від персоналій, які накопичили “зайвий” елекоторальний негатив?

Звичайно, ми теж схильні поки що вважати, що зазначена інформація - плітки. Проте, як відомо, диму без вогню - не буває. Бо влада - як вода, трощить наймонолітніші кланові лави. Якщо вони об'єднані жагою до халяви, тобто легкої наживи із громадської кишені.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.