Нардепи-мажоритарники страйкують

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.07.2013 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21043

Народний депутат Петро Порошенко заявляє про рішення більшості позафракційних депутатів, обраних у мажоритарних округах, не брати участі у роботі парламенту до того часу, поки голова Верховної Ради Володимир Рибак не скасує своє доручення про анулювання карт голосування Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Про це Порошенко заявив у парламенті.

«Більшість позафракційних народних депутатів, які представляють мажоритарні округи України, визначилися, що поки не буде дезавуйована заява голови Верховної Ради і не направлено справу до Верховного суду, не братимуть участь у тому знущанні над Конституцією, українським законодавством, і українським парламентом», - сказав він.

Порошенко пояснив, що Вищий адміністративний суд фактично виніс 2 протилежних рішення, одним з яких визнав обраними Домбровського і Балогу, а іншим достроково припинив їх повноваження.

У такому випадку, за його словами, єдиним законним способом вирішити виниклу ситуацію буде спрямування у Верховний суд обох цих рішень для прийняття остаточного рішення.

Як повідомлялося раніше, 3 липня голова Верховної ради Володимир Рибак доручив анулювати депутатські картки депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

11 червня Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав голову Верховної Ради вилучити посвідчення у народних депутатів Домбровського і Балоги.

8 лютого Вищий адмінсуд ухвалив рішення позбавити депутатських повноважень двох народних депутатів - позафракційного Домбровського, обраного у Вінницькому окрузі №11 та Павла Балогу, обраного в окрузі №71 на Закарпатті.

Цим самим рішенням суд зобов’язав ЦВК провести повторні вибори на цих двох округах.

Автором позовів є колишній депутат від опозиції Юрій Кармазін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.