Синоптики прогнозують, що це літо буде найспекотнішим за минулі 11 років

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 3.07.2013 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21044

Літо цього року в Україні буде найспекотнішим за 11 років. Червневі +28 градусів в тіні - в цьому році не межа, синоптики обіцяють, що липень і серпень будуть ще спекотнішими.

За прогнозами Гідрометцентру, температура в наступні два місяці по всій країні буде перевищувати норму на два-три градуси.

"Спека повернеться у країну з 4 липня. Середньодобова температура у липні складе +23-25 градусів, а вдень стовпчики термометрів нижче +30 не опустяться і будуть досягати +34 градусів", - зазначила заступник начальника відділу метеопрогнозів Наталія Голеня.

Синоптики відзначають, що протягом липня очікуються дощі та грози.

"Найбільше їх буде у Карпатах, Криму, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. 21 липня на всій території чекаємо сильні грози з градом", - зазначають у гідрометцентрі.

Перша половина серпня теж буде гарячою. За прогнозами синоптиків, температура повітря на півдні і сході збережеться на рівні +30-37, на решті території +20-26. Буде дуже сухо, а дощі якщо і будуть, то періодично короткострокові грози і зливи. У другій половині серпня спека на всій території України, окрім півдня піде на спад десь до +30, особливо похолоднішає вночі - до +20-22 градусів.

Разом з тим у Гідрометцентрі запевняють, що ніяких стихійних лих (смерчі, шторми) в найближчі два місяці не передбачається.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.