У столиці відкрито торгують реєстрацією

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 3.07.2013 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21045

У столиці з´явилися фірми, які займаються продажем фіктивної реєстрації киянина.

«Оселити» вони можуть навіть в гуртожитку міліції або в депутатському будинку, пише видання «Вести».

Найчастіше оформити прописку киянина хочуть в цілях отримання кредиту, візи або для роботи, форми № 3.

Так, в одному з агентств з продажу фіктивної прописки на бульварі Лесі Українки запевняють, що все роблять офіційно, співпрацюють з паспортистами.

«Прописуємо мінімум на півроку в гуртожитку за $300, але якщо потрібно для отримання форми № 3, то буде дорожче - близько $1000», - заявив співробітник фірми Андрій. Він уточнив, що на квадратні метри претендувати клієнт не може - хіба що на штамп у паспорті.

В агентстві на Ярославовому Валу пішли далі і пропонують навіть адреси на вибір, серед яких можлива прописка в депутатському будинку на Срібнокільській, у міліцейському гуртожитку ($250), також в квартирі в центрі столиці ($400 за півроку). Є й економваріант - гуртожиток у Броварах, на три роки всього за $1200. Виявляється можлива навіть реєстрація з дитиною - щоб влаштувати її в хороший сад, але за малюка доведеться доплатити $100 і, крім того, знадобиться довідка від тата, що він не проти.

«Якщо домовимося, то ви даєте нам свій паспорт, довідку про виписку, підписуєте з нами договір про співпрацю, і через п´ять днів все буде готово», - розповіла працівниця фірми Наталя.

У подібних агентствах запевняють, що немає ніякого ризику і ніяких проблем із законом не повинно бути. «Паспортист,звісно, про все знає - ми йому $50 платимо. У гуртожитках і квартирах всі все знають, тож не переживайте», - каже Наталя.

У прес-службі столичної міліції заперечують, що можна продавати прописку в міліцейському гуртожитку.

«Туди прописатися просто неможливо, адже для цього потрібно зібрати настільки багато папірців, стояти на спецобліку в МВС, та й кожні три місяці підтверджувати, що ти там насправді живеш. А з приводу таких агентств у нас скарг не було», - зазначила прес-офіцер Ольга Білик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.