Опозиційні фракції підтримали страйк нардепів-мажоритарників

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.07.2013 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21051

Фракції “Батьківщина”, “Свобода” та УДАР не голосуватимуть у Верховній Раді, поки депутатам Павлу Балозі та Олександру Домбровському не повернуть анульовані картки.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Сергій Соболев із трибуни сесійного залу.

"До тих пір, поки не будуть відновлені у правах народні депутати, хто був позбавлений своїх повноважень незаконно, три фракції не будуть брати участь у голосуваннях, до ухвалення законного рішення", - сказав Соболєв.

"І це залежить перш за все від вас, пане головуючий, бо ви оголосили незаконне рішення, ви порушили Конституцію, і ви маєте право ухвалити те рішення, яке поверне парламент до нормальної роботи", - уточнив Соболєв.

"Жодного законопроекту, який би стосувався євроінтеграції, реальної боротьби із корупцією у цій сесійній залі немає. Голосувати за рішення, які створюють чергові лазівки для розкрадання мільярдів гривень, ми не будемо", - підкреслив опозиціонер.

Нагадаємо, раніше депутат Петро Порошенко заявив про рішення більшості позафракційних депутатів, обраних у мажоритарних округах, не брати участі у роботі парламенту до того часу, поки голова Верховної Ради не скасує своє доручення про анулювання карт голосування Балоги та Домбровського.

Як повідомлялося раніше, 3 липня голова Верховної ради Володимир Рибак доручив анулювати депутатські картки депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

11 червня Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав голову Верховної Ради вилучити посвідчення у народних депутатів Домбровського і Балоги.

8 лютого Вищий адмінсуд ухвалив рішення позбавити депутатських повноважень двох народних депутатів - позафракційного Домбровського, обраного у Вінницькому окрузі №11 та Павла Балогу, обраного в окрузі №71 на Закарпатті.

Цим самим рішенням суд зобов’язав ЦВК провести повторні вибори на цих двох округах.

Автором позивачем у судових справах проти нардепів є колишній депутат від опозиції Юрій Кармазін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.