Українських дітлахів вчитимуть толерантності по-єврейськи

Автор/джерело -  © “Новий канал”



Дата публiкацiї - 7.02.2007 20:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2106

Уперше в українській освіті у школі будуть вчитися на документальному кіно - стрічці про голокост “Назви своє ім’я”, спродюсованій Стівеном Спілбергом та Віктором Пінчуком.

Методику виховання толерантності “обкатали” на політичному бомонді (фото “Українська правда”)

Фільм знятий на основі спогадів свідків голокосту і 15 лютого вийде у прокат. А з вересня благодійний фонд Пінчука та американський фонд Шоа розпочне створену на основі картини освітню програму. Вона складатиметься зі стрічки на ДВД та навчального посібника, який зараз готується до друку. Методику роботи з посібником вчителі опановуватимуть на семінарах-тренінгах по всій Україні. Цей освітній проект, впевнені ініціатори, навчить суспільство толерантного ставлення до інших народів.

Анна Ленчовська, Інститут візуальної історії та освіти Фонду Шоа:
“Ми маємо повернутися в освіті до людини. Бо коли ми кажемо, що загинуло 6 або 20 млн., дітям вже не страшно, а коли знають, що є 1 дівчинка , якій було погано, тоді вони починають задумуватися.”

Олександр Войтенко, співавтор посібника до фільму:
“З екрана і з фільму говорять прості люди про речі, про які не говорили в школі, говорять правду, чесно. Це те, що потрібно сьогодні громадянам України.”

Від “Аратти”: На нашу думку, в першу чергу слід навчити українських школярів поважати себе, свій народ і культуру. Без виховання власної самоповаги і патріотизму можна отримати толерантне стадо, або ще гірше - викликати зворотню реакцію і тоді годі буде говорити про “толерантне ставлення до інших народів”. Бо особи тих, хто організовував знищення українців у 30-40-вих роках добре відомі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.