ЦВК обрала Магеру тимчасово виконуючим обов’язки голови

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.07.2013 21:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21067

Центральна виборча комісія уповноважила тимчасово виконувати обов’язки голови ЦВК заступника голови комісії Андрія Магеру. Відповідне протокольне рішення 4 липня ухвалили на засіданні ЦВК, яке провела заступник голови комісії Жанна Усенко-Чорна.

Відповідні зміни були прийняті у зв’язку з рішенням Верховної Ради про припинення повноважень голови ЦВК.

«Комісія, після відповідного обговорення своїм протокольним рішенням уповноважила виконувати обов’язки голови ЦВК тимчасово, до обрання на посаду голови ЦВК іншого члена комісії, заступника голови Комісії Андрія Магеру», - йдеться у повідомленні ЦВК.

Як повідомлялося раніше, 4 липня Верховна Рада достроково припинила повноваження голови ЦВК Володимира Шаповала та призначила членом ЦВК Олександра Копиленка.

При цьому Рибак ставив питання про призначення Копиленка не зі свого місця, а із сектора фракції Партії регіонів, оскільки опозиція заблокувала трибуну і президію ВР.

Голова регламентного комітету, регіонал Володимир Макеєнко вважає, що процедура голосування за призначення члена ЦВК в сесійній залі у четвер відповідала регламенту.

Опозиція закликала не розглядати питання про ЦВК і створити у Верховній Раді тимчасову спеціальну комісію з питань виборчого законодавства.

3 червня Президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв’язку з досягненням 65-річного віку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.