Звільнений суддя за посмішку Мороза. Рушаємо у Європу?

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 7.02.2007 23:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2107

Вища рада юстиції звільнила з посади суддю Мукачівського районного суду Володимира Монича, який заборонив голові Верховної Ради Олександрові Морозу підписувати до оприлюднення закон про Кабінет Міністрів.

Вища Рада юстиції рекомендує парламенту звільнити з посади суддю Мукачівського районного суду Володимира Монича.

Офіційна мотивація - порушення присяги.

Монич - саме той правнИк, який заборонив Голові Верховної Ради Олександрові Морозу підписувати до оприлюднення закон про Кабінет Міністрів.

Як повідомлялося раніше, 22-го січня суддя Мукачівського міськрайонного суду, розглянувши матеріали позовної заяви депутата-"нашоукраїнця" Ігоря Кроля, виніс ухвалу про заборону на здійснення будь-яких маніпуляцій із Законом "Про Кабінет Міністрів".

На підставі цього у Секретаріаті Президента навіть заявляли, що спікерові Морозу загрожує кримінальна відповідальність за підписання закону.

Попри рішення судді, Закон "Про Кабінет Міністрів" минулого тижня таки з'явився у пресі за підписом спікера Мороза, тому на переконання антикризової коаліції, набрав чинності.

Президент Ющенко вже оскаржує закон про Кабмін у Конституційному Суді.

Від “Аратти”: Як мала нагоду побачити вся Україна, Олександр Мороз посміхнувся, коли йому сказали, що суддя Мукачівського суду “посягнув на його конституційне право” вершити долі українців.

А потім деякі члени фан-клубу спікера назвали ухвалу на забезпечення позову(що, до речі, цілком у межах цивільного права, створеного не без безпосередньої участі ветерана законотворчості Мороза) ні чим іншим, а саме “рейдерською атакою” (словом "рейдерство" нині прийнято називати звичайнісінький розбій).

Ну а тепер - вся Україна має наочний результат: скільки коштує посмішка нібито члена соцінтерна Мороза. Словом, суцільна Європа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.