Прокуратура перевіряє факти системної корупції, про які дізналася із ЗМІ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.07.2013 10:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21070

Прокуратура перевіряє інформацію про масові побори, продаж кримінальних справ і купівлю посад в управлінні МВС у Миколаївській області.

Про це прокурор Миколаївської області Андрій Курись повідомив на брифінгу, присвяченого розслідуванню “врадіївської справи”.

"Дізнався поки що лише зі ЗМІ, доручив помічникові перевірити інформацію", - сказав Курись.

"За даними фактами моя позиція - необхідна перевірка діяльності всієї міліції", - зазначив прокурор.

"Також перевіряємо, чи є у заарештованих доступ до заборонених предметів (мобільних телефонів - авт.)", - сказав Курись. Напередодні видання "Николаевский обозреватель", посилаючись на запис, зроблений на телефон затриманими врадіївськими міліціонерами Дмитром Поліщуком і Євгеном Дрижаком, розмістило звернення від їх імені.

У зверненні сказано: "Ми зобов’язані возити данину до Миколаївського УМВС кожного місяця, а якщо треба, то нам дають одну ніч для збору певної суми грошей!". Крім того, затримані міліціонери повідомляють, що відділ внутрішній безпеки УМВС області почав продавати зібрані справи злочинцям, і після продажу справи знищуються.

Також, згідно з опублікованим зверненням, в обласному УВС налагоджена система отримання грошей за грамоти, звання, медалі, заохочення і отримання нової посади.

Крім того, за даними видання, слідчі і оперативники карного розшуку повинні для показника "вішати" справи на безневинних людей, які не платять данину. "Слідчий може такі «дива» намалювати, а місцева прокуратура нас завжди підтримає, тому що нам іноді попадаються їхні родичі. Тому прокуратура з нами ніколи не сваритися", - повідомляє видання з посиланням на врадіївських міліціонерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.