Без несподіванок. Головою ЦВК обрали Охендовського

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.07.2013 23:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21082

Головою Центральної виборчої комісії прогнозовано обрано Михайла Охендовського.

а його кандидатуру на засіданні ЦВК у суботу, 6 липня, шляхом таємного голосування проголосували 11 членів ЦВК з 14 присутніх.

Згідно з протоколом підрахунку результатів голосування, дійсними було визнано 12 бюлетенів, недійсними - 2, а в одному бюлетені була поставлена ​​позначка навпроти "не підтримую жодного з кандидатів".

Всього в бюлетень для таємного голосування було внесене одне прізвище - Охендовського.

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", члени ЦВК призначаються Верховною Радою за поданням президента терміном на 7 років. Нинішній склад комісії був призначений у червні 2007 року, і термін повноважень 13-ти членів з 15-ти, в тому числі Охендовського, закінчується в червні 2014 року.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада звільнила Володимира Шаповала, який обіймав посаду голови ЦВК з 2007 року, у зв’язку з досягненням 65-річного віку. Замість нього членом ЦВК парламент призначив Олександра Копиленка.

Михайло Охендовский народився 27 жовтня 1973 місті Дубоссари (Республіка Молдова). У 1997 році закінчив з відзнакою Інститут міжнародних відносин Київського університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю "міжнародне право".

Трудову діяльність розпочав у 1991 році на Норильському гірничо-металургійному комбінаті ім. Завенягіна.

З 1993 року працював у товаристві з обмеженою відповідальністю "Юридична фірма" Проксен "на посадах референта, юриста, заступника директора. З 2002 року - начальник правового управління, віце-президент Національної телекомпанії України. З червня 2003 і до призначення в лютому 2004 року членом Центральної виборчої комісії - заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична фірма "Проксен".

Є членом Української асоціації міжнародного права.

У ЦВК Охендовський призначений за квотою Партії регіонів.

За інформацією ЗМІ, Охендовського називали одним серед кандидатів, який мав найбільше шансів очолити ЦВК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.