Нардеп-ударівець зазіхнув на круті номери на автівках колег і чиноовників

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.07.2013 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21089

Депутат парламентської фракції УДАР Сергій Каплін пропонує заборонити використання спецномерів на автомобілях політиків і чиновників.

«Я підготував такий законопроект, щоб депутати і чиновники були хоча б частково позбавлені можливості відокремитися від народу... загальновідомо, що власників таких спецномерів не зупиняє на дорогах державтоінспекція, і вони можуть безкарно вчиняти будь-які правопорушення – починаючи від порушення правил дорожнього руху і закінчуючи пияцтвом за кермом і ДТП», – сказав Каплін.

За словами депутата, законопроект «Про внесення змін до закону «Про дорожній рух» пропонує заборонити закріплення та використання спеціальних номерних знаків на автомобілях.

«Цей законопроект має широкий спектр застосування не лише щодо депутатів... Наша політична сила виступає за позбавлення пільг не лише депутатів, а й усіх представників влади – президента, міністрів, суддів», – зазначив депутат.

Каплін висловив упевненість, що опозиційні фракції підтримають цей законопроект. «Але мені буде цікаво, як голосуватимуть депутати з фракції Компартії, яка всюди декларує рівність і боротьбу з олігархією», – додав він.

Від «Аратти»: як на наш погляд, проблема не номерних знаках, а у факультативності виконання чинної Конституції і законів України.

Адже не існує норми права, яка б давала преференції за наявності певного номерного знаку. Первні переваги серед учасників дорожнього руху мають тільки спецавтомобілі, тобто пожежні, міліція, медтранспорт невідкладної допомоги... Закон «Про дорожній рух» чітко визначає що є спецавтомобілем, які державні органи мають право на такі автовки і як вони повинні бути обладнані. При тому - решта транспортних засобів мають виконувати ПДР, а їхні водії - підлягають відповідальнсті на загальних підставах.

То що ж насправді заважає інспекторові ДАІ виконувати закон? І чи потрібен окремий закон, аби інспектор ДАІ виконував існуючі норми права? Хіба проблема у номерних знаках?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.