В Україні тривають акції на підтримку мешканців Врадіївки

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.07.2013 22:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21108

У Житомирі, Кіровограді, Чернігові, Львові, Полтаві та Тернополі у вівторок відбулися мітинги солідарності з мешканцями Врадіївки.

Хоча всі протести об’єднувала резонансна тема насильства з боку співробітників міліції, однак вимоги та гасла демонстрантів у різних містах лунали по-різному.

Так, у Полтаві представники громадськості і політичних партій провели мітинг на підтримку мешканців Врадіївки із вимогою відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Учасники акції тримали в руках плакати "Геть мєнтовський бєспрєдєл!", "Врадіївка повстала, повстане і Полтавщина" тощо. Оратори наголошували, що вони - проти "свавілля міліції, продажних судів і прокуратури і хочуть добитися, щоб в державі, нарешті, почалися зміни, адже так далі жити не можна".

Натомість у Львові близько 100 учасників акції вимагали переатестації всіх працівників міліції.

Окрім політичної символіки, мітингувальники тримали плакати з написами: "Покращення" від Захарченка: вбивства, зґвалтування, свавілля", "Свавільній владі – відсіч громади!", "Врадіївка повстала – повстане Львівщина!", "Воля нації проти сваволі режиму!", "Зупиніть свавілля - припиніть війну!", "Свавільникам з влади не буде пощади!".

Тим часом, у Житомирі демонстранти вимагали відставки чинного президента Віктора Януковича та глави МВС Захарченка. Учасники акції тримали плакати: "Свавільній владі - відсіч громади!", "Зупиніть свавілля - припиніть війну!", "Воля нації - проти свавілля режиму Януковича!" тощо.

Оратори наголошували, що "Житомир виступає проти злочинів, скоєних міліцією, проти її свавілля, а також продажності правоохоронних органів різних рівнів".

У Тернополі ж під час мітингу наголошували на необхідності активних протестних дій у разі сваволі з боку силовиків чи можновладців.

"Ця влада розуміє тільки силу. І коли нас вийде тисячі, то нас не будуть арештовувати. А так нас уже ґвалтують. Це бандити, і ми боремося з цими нелюдами у погонах, які знищують все людське. Під їхніми ногами має горіти земля", – заявив під час виступу голова обласної організації ВО "Свобода".

Учасники акції в Чернігові вимагали публічного офіційного засудження головою Чернігівської ОДА Володимиром Хоменком злочину, що стався у Врадіївці; відкриття "гарячої телефонної лінії" для постраждалих від міліцейського свавілля; проведення атестації працівників міліції тощо.

У Кіровограді організатори протесту зібрали 130 підписів під зверненням до начальника УМВС у Кіровоградській області покласти край свавіллю міліції, та передали його в обласне управління внутрішніх справ. Там заяву прийняли та зареєстрували. Після цього пікетувальники вирушили у напрямку Олександрівки, а далі рухатимуться до Києва.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Після штурму врадїївського управління міліції місцевими жителями, Дрижака також затримали.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.