Не легітимна Київрада готується ухвалити «покращення» - податок на оренду квартир

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.07.2013 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21110

У четвер депутати Київради збираються встановити мінімальну ставку оренди квадратного метра для фізичних осіб.

Про це повідомляє видання "Вести".

Так, ставка оренди квартирного метра дл фізосіб складатиме 7,53 грн. Це означає, що тепер кияни зобов’язані будуть сплатити хоча б мінімальний податок при здачі квартир.

При цьому, якщо житло знаходиться в історичній частині столиці, то сума множиться на коефіцієнт 1,25. Якщо ж квартири, що здаються в оренду знаходяться в будівлях, які належать до об’єктів культурної спадщини національного значення, та ще й в історичній частині міста, то сума множиться на коефіцієнт 2. А якщо квартиру орендарі використовують не для проживання, а для комерції, то доведеться заплатити в три рази більше, а для виробництва – у два.

Як повідомлялося раніше, 2 липня заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега підписала розпорядження про проведення чергового пленарного засідання Київради VІ скликання 11 липня.

ВО «Свобода» заявила про намір не допустити проведення засідання.

Як відомо, опозиція вимагає проведення виборів депутатів Київради, називаючи діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною після 2 червня.

Зокрема, раніше в партії УДАР депутати погрожували блокувати Київраду після 2 червня.

30 травня Конституційний суд України прийняв рішення, що чергові вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.