“Київводоканал” закликає не довіряти результатам тестування води у гіпермаркетах Гереги

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.07.2013 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21120

Експрес-тестування води у магазинах – це лише рекламна акція виробників фільтрів, що має мало спільного зі справжнім лабораторним дослідженням.

Про це попереджає «Київводоканал».

«У низці гіпермаркетів мережі «Епіцентр» усім бажаючим за 50 гривень пропонується перевірити воду за чотирма показниками – залізо, жорсткість, мінералізація, запах. Сплативши за «тест води», який триває протягом 15-20 хвилин, споживач отримує дані, на основі яких йому радять звернутися до організації з метою придбання того чи іншого виду очисного обладнання», – повідомляють у відомстві.

Як з’ясували фахівці «Київводоканалу», організація, що здійснює подібні лабораторні дослідження не атестована, а аналіз здійснюється без дотримання методик та стандартів визначення показників безпечності та якості питної води і не відповідає критеріям атестації вимірювальних лабораторій.

Для доказу у «Київводоканалі» зазначають: щоденно у контрольних точках досліджують та контролюють питну воду за 22-ма показниками.

Для цього щодоби відбирається близько 1000 проб.

Наразі «Київводоканал» готує звернення до правоохоронних органів з проханням надати належну оцінку щодо правомірності подібних дій.

Як повідомлялося раніше, із 204 столичних бюветних комплексів протягом тривалого часу не працює 93 (45%).

Нагадаємо, мережею гіпермаркетів «Епіцентр» володіє народний депутат від Партії регіонів Олександр Герега та його дружина, секретар Київради Галина Герега.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.