Нардеп-регіонал Бондаренко відповіла, що фальшивий протокол їй підкинули, а потім він взагалі зник

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.07.2013 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21134

Регіоналка Олена Бондаренко стверджує, що їй підкинули у скриньку протокол про те, що побиті 18 травня у Києві журналісти на акціях не виконували професійних обов’язків.

Про це йдеться у відповіді депутатки адвокатам журналістів, повідомила Ольга Сніцарчук на своїй сторінці у Facebook.

"Адвокатам прийшла нарешті відповідь від регіоналки Бондаренко – на запити, звідки ж вона взяла той загадковий "протокол", який зачитувала 24 травня у програмі Шустера – що я, мовляв, прийшла на мітинг не як журналіст", - пише Сніцарчу.

"Регіоналка каже: протокол їй … підкинули!!! У поштову скриньку!!! У чистому конверті!!! А далі цей так би мовити протокол … не зберігся", - заявляє Сніцарчук.

"Підозрюю, перед вкиданням у скриньку депутатки його покропили чарівним окропом і він саморозсмоктався. Одразу після Шустера", - іронізує журналістка.

Як повідомлялося раніше, 24 травня під час ефіру "Шустер live" Бондаренко прийшла до студії із копією протоколу і доводила, що Сніцарчук була на місці інциденту під час побиття як громадянка, а не як журналістка.

Бондаренко пояснила, що документи слідства щодо побиття журналістів 18 травня потрапляють до неї як до члена тимчасової слідчої комісії ВР.

У свою чергу, Сніцарчук закликала Бондаренко спростувати неправдиву інформацію, яка базується нібито на даних з протоколу у справі про її побиття.

Суд об’єднав в одну справу два провадження щодо побиття журналістів 18 травня: проти Вадима Тітушко і ще трьох осіб: Михайла Пшук, Сергія Приходько, Андрія Ярошенко.

1 липня суд допитав потерпілу Ольгу Сніцарчук, Владислава Соделя та свідка Дмитра Ліпацького, котрий працював на акції фотокореспондентом.

18 травня вдень на вул.Велика Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Під час інциденту постраждали журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Влад Содель.

Одразу були відкриті кримінальні провадження за ст. 125 Кримінального кодексу (спричинення легких тілесних ушкоджень) і ст. 171 (перешкоджання діяльності журналіста). Згодом міліція перекваліфікувала першу статтю, визначивши інцидент як «хуліганство».

12 червня прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 20-річного мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка, котрий підозрюється у хуліганських діях та умисному перешкоджанні діяльності журналістів. Щодо Тітушка обрано запобіжний захід у вигляді застави в 22 тис. 940 гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.