Amnesty International стурбована конфліктами міліції з громадянами України

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 13.07.2013 20:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21144

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International висловлює стурбованість з приводу останніх силових конфліктів жителів деяких населених пунктів України з правоохоронцями.

"Остання атака (на Святошинське райуправління міліції в Києві) показує, що люди мало довіряють (міліції), а уряд знає про зловживання міліції. Врадіївка (райцентр в Миколаївській області, де жителі розгромили райвідділ міліції після побиття і зґвалтування місцевої жительки правоохоронцями) стала останньою краплею, що переповнила чашу терпіння", - йдеться в прес-релізі Amnesty International.

В організації підкреслюють, що українці більше не готові терпіти поширені зловживання корумпованої міліції.

"Поки уряд в терміновому порядку не встановив незалежну систему для дослідження повідомлень про міліцейську злочинність, ми будемо бачити все більше людей, які беруть правосуддя у свої руки", - прогнозують в організації.

"Amnesty International звертається до України з закликом встановити ефективну систему, щоб розслідувати міліцейські зловживання, починаючи з 2011 р., і продовжити документувати численні випадки катувань, вимагань і зловживань офіцерами", - зазначили в організації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.