Нардепи-регіонали не покинуть пляжі заради євроінтеграції

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.07.2013 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21152

Депутати від Партії регіонів відхилили пропозицію опозиції провести позапланове засідання парламенту для ухвалення законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Регіонали повідомили, що самі ініціюють позачергову сесію, якщо виникне така потреба. Наприклад, якщо потрібно буде в стислі терміни прийняти важливі документи щодо створення консорціуму з управління українською газотранспортною системою, пише Коммерсант-Украина.

Окрім того, за даними журналістів, представники опозиції на невизначений термін відклали збір підписів за проведення позачергового засідання парламенту. "Ми готові провести позачергову сесію до Дня незалежності (24 серпня). В "УДАРу" немає проблем зі збором підписів членів нашої фракції. "Батьківщина" і "Свобода" пообіцяли підтримати ідею, але до такої сесії поки не готова парламентська більшість", - заявила депутат Ірина Геращенко.

"Якщо Партія регіонів проявить чітку позицію за проведення позачергової сесії, підписи - не проблема!" - запевнив заступник голови Батьківщини Сергій Пашинський, підкресливши, що ця ініціатива про проведення позачергової сесії була спільним рішенням голів трьох опозиційних фракцій - Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока.

Нагадаємо, для успішного підписання угоди про асоціацію Україна-Євросоюз на саміті Східного партнерства у Вільнюсі восени, Україні необхідно ухвалити низку змін до законодавства. Крім вимог законодавства, Брюссель вимагає від Києва звільнити Юлію Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, за кілька днів до закриття сесія парламенту в Партії регіонів заявили, що готові підтримати проведення в парламенті спеціального дня, присвяченого євроінтеграційним законопроектам.

Угода про асоціацію між ЄС і Україною може бути підписана у листопаді цього року під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, але для цього треба прийняти низку законопроектів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.