Генсек Міжнародного союзу електрозв’язку вважає, що шпигунство в інтернеті вже стало звичаєм

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 16.07.2013 10:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21159

Світ перебуває у стані інформаційної війни, і для багатьох урядів практика шпигунства у мережі інтернет, про що активно йдеться в останні тижні, - буденність.

Таку думку висловив генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв’язку Хамадун Туре.

"На жаль, у світі йде інформаційна війна. Я б хотів, щоб її не було, але вона є. Я говорив минулого тижня з одним послом, і він мені сказав: "Я не розумію, чому європейці так здивовані, ми все це робимо", - сказав він.

При цьому генсек МСЕ не сумнівається, що і його пошта відкрита для спецслужб. Було б нерозумно думати, що моє електронне листування не відстежується", - сказав Турі, на думку якого світ радикально змінився, і з новими викликами в інтернеті країни можуть боротися лише спільно.

"У світі більше немає суперсили. У кіберпросторі все вирішує людський мозок. Одні з найбільш шкідливих вірусів створювалися на ноутбуках вартістю менше тисячі доларів", - зауважив глава МСЕ.

"Ми повинні діяти спільно, це - новий порядок. Це зовсім не так, як у випадку з ядерною зброєю, коли все визначається технологіями, знаннями, інфраструктурою та інвестиціями, тут все по-іншому", - підкреслив Турі.

Як повідомлялося раніше, колишній співробітник ЦРУ Сноуден опинився в центрі уваги в червні 2013 року, після того як передав журналістам інформацію про стеження за інтернет-користувачами і абонентами телефонних мереж, яким займалися спецслужби США.

Владі США довелося визнати факт масштабного стеження за користувачами Мережі. Вони виправдовують це необхідністю вести боротьбу з терористами.

При цьому міністерство юстиції США порушило кримінальну справу стосовно Сноудена і видало попередній ордер на його арешт. Проти нього висунуто звинувачення у шпигунстві і крадіжці держвласності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.