Провокацію проти Президента Польщі влаштував антифашист

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 16.07.2013 10:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21160

Хуліган, який «атакував» президента Польщі під виглядом націоналіста, виявився членом запорізької антифашистської організації «Слов’янська гвардія».

Про це повідомляє сайт міста Запоріжжя.
В організації антифашистів «Слов’янська гвардія» спростовують чутки про сплановану акцію.

«Дійсно, Іван Ш. є одним з постійних учасників спортивних заходів, що проводяться «Слов’янською гвардіє». При цьому офіційно заявляємо, що інцидент за участю Івана Ш. не є акцією, запланованою і проведеної з відома керівництва «Слов’янської Гвардії». Більше того, на даний момент, через неможливість зв’язатися з ним, ми не маємо можливості озвучити справжні причини, що спонукали його до хуліганських дій щодо Президента Республіки Польща пана Коморовського », - запевнив керівник «Слов’янської Гвардії» Володимир Рогов.

Як повідомлялося раніше, міліція запевнила, що 21-річний мешканець Запорізької області, який 14 липня у Луцьку роздавив яйце на плечі Президента Польщі Броніслава Коморовського, заарештований не був і вже до кінця дня покинув відділення міліції. За фактом хуліганських дій відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, міліція затримала 21-річного жителя міста Запоріжжя за підозрою в хуліганстві під час вшанування жертв Волинської трагедії у Луцьку 14 липня за участю Президента Польщі Броніслава Коморовського.

Інцидент стався після богослужіння у костелі святих Петра й Павла. Коли Президент Польщі підійшов поспілкуватися з вірянами, котрі чекали на площі, юнак із натовпу поплескав його по плечу рукою, в якій було роздавлене яйце.

Коморовський відмовився коментувати цей інцидент.

У "Свободі" заявляють, що не причетні до інциденту з яйцем у Луцьку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.