У Міністерстві оборони запевняють: штаб ВМС України залишатиметься у Севастополі

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 16.07.2013 16:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21166

Міністр оборони України Павло Лєбєдєв зараз перебуває у відпустці, і він не міг підписати термінову директиву про переведення штабу Військово-морських сил Збройних сил України із Севастополя в Київ, оскільки такого документу не існує.

Про це повідомили в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України.

"Міністр оборони зараз у відпустці. По-друге, за інформацією Генерального штабу, такого документу, як ця директива - немає. Третє, відповідно до керівних документів, затверджених, в тому числі і в концепції реформування й розвитку Збройних сил України на період до 2017 року, яка затверджена 29 грудня 2012 року, указом президента, у нас планується робота щодо інтеграції штабів до Генерального штабу", - повідомили в прес-службі.

Окрім того, за інформацією МОУ, про жодне переведення керівництва до Києва не йдеться. "Але, те, що говорить "Свобода" - виведення, переведення, скорочення - то так питання не ставиться. Командування Військово-морських сил Збройних сил України в Севастополі залишиться і надалі там. Ніхто його ще переводити до Києва — не буде", - наголосили в міністерстві.

Окрім того, у відомстві повідомили, що "в планах лише в Генштабі створити штаб, де люди будуть займатися підготовкою військових частин, відповідатимуть за розроблення документів".

"В той же час, на командування ВМС в Севастополі покладатимуться, наприклад, функції із планування застосування військ. Таким чином, інформація про знищення флоту, зниження рівня боєготовності, переведення керівництва — не відповідає дійсності. Йдеться лише про оптимізацію управління", - резюмували в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, сьогодні народний депутат України від ВО "Свобода", член парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Юрій Сиротюк повідомив, що міністр оборони України Павло Лєбєдєв підписав термінову директиву про переведення штабу Військово-морських сил Збройних сил України із Севастополя в Київ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.