Томенко може стати віце-спікером. Він просив пробачення у регіоналів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.02.2007 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2117

Фракція Партії регіонів підтримає кандидатуру члена фракції БЮТ Миколу Томенка на посаду віце-спікера парламенту.

Про це сьогодні повідомив перший заступник лідера фракції Партії регіонів Василь Кисельов.

"Ми будемо підтримувати, тому що ми дотримуємося слова", - сказав він, нагадавши, що фракція БЮТ проголосувала за подолання вето, накладеного Президентом на закон “Про Кабмін”.

Тим часом, депутат від Партії регіонів Микола Присяжнюк зазначив, що, вивчивши біографію кандидата, а також його трудовий шлях, можна зробити висновок, що він вже озирнувся і "попустився помаранчевих химер". На думку Присяжнюка, Томенко розуміє, що анархія не потрібна будь-якій країні, а тим більше Україні.

Крім того, депутат-регіонал Ганна Герман повідомила, що "було прийняте рішення фракції про підтримку Томенка, але частина депутатів не могла проголосувати за нього після образ з боку Томенка на адресу Яна Табачника".

"Ми підійшли до Томенка і сказали: "Якщо ти вибачишся, ми з чистим серцем за тебе проголосуємо", - розповіла Герман.

Після цього, за її словами, вони підвели Томенка до Табачника. "Він вибачився, сказав, що був не правий, коли наїжджав на Табачника. Вони обійнялися і закопали сокиру війни", - додала депутат.

У свою чергу, Соціалістична партія також заявила, що має намір підтримати кандидатуру Томенка на посаду віце-спікера.

Напередодні депутати проголосували за включення до порядку денного питання про обрання заступника голови Верховної Ради.

Верховна Рада зараз обирає віце-спікера шляхом голосування бюлетенями. Обрання відбудеться після того як лічильна комісія оголосить про організацію голосування.

Крісло другого віце-спікера досі залишається вакантним. Голова Верховної Ради України Олександр Мороз підтримує перспективу обрання на цю посаду представника опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.